Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ηλίθια αποφθέγματα μπορεί και λίγο ηλίθιος

Στον Καναδά κάποιοι επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνα με τίτλο “On the reception and detection of pseudo-profound bullshit” δηλαδή μια έρευνα “για την πρόσληψη και την ανίχνευση των ψευδοδιανοουμενίστικων μαλακιών”. Ουσιαστικά παρουσίασαν σε κόσμο διάφορα αποφθέγματα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν στον Deepak Chopra, έναν συγγραφέα και γιατρό-πνευματιστή, ανακατεμένα με διάφορες ταυτοσημίες και αυταπόδεκτες παπάτζες όπως για παράδειγμα “Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να ακούνε κάποιο είδος μουσικής“.

Στη συνέχεια έκαναν κάποια γνωσιακά τέστ στους ίδιους ανθρώπους ώστε να συνδυάσουν τα δεδομένα του πρώτου τέστ με το επίπεδο της νοημοσύνης του καθενός. Μαντέψτε τι βρήκαν. Βρήκαν οτι όλοι αυτοί που βρίσκουν βαθιά και motivational όλα τα ηλίθια αποφθέγματα με τις ταυτοσημίες είναι λίγο πιο ηλίθιοι από τους υπόλοιπους.

Μπράβο στους Καναδούς που έκαναν αυτή την έρευνα για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας, και μπράβο τους που έβαλαν στον τίτλο της ακαδημαϊκής έρευνας τη λέξη Bullshit.

Hates gonna hate!!!

Πηγή

Ακολουθήστε μας μέσω E-mail :